La Bisbal a Argilla, la Biennal de ceràmica més gran de França.

Dissabte 5 i diumenge 6 d’Agost, 2017 Argilla, Aubagne.

La propera setmana es celebra el festival internacional de ceràmica a Aubagne (Marsella) i alguns componens de l’associació Ceramistes La Bisbal hi seran presents amb la seva ceràmica i fins i tot amb algun espectacle.

A més a més aquest any el país invitat és España i  altres ceramistes propers hi serán presents.

Els visitants podran descobrir un espai dedicat al mercat de la ceràmica espanyola, amb 35 ceramistes espanyols, gastronomia, espectacles en viu, performances i música. Argilla 2017 serà més internacional que mai amb 250 artesans i 22 nacions representades.

L’Objectiu dels organitzadors no és fer més, sinó millor. La Qualitat és primordial i per descomptat el programa serà internacional i seguirà evolucionant, aquest any Espanya serà el país convidat gràcies als enllaços desenvolupats al llarg dels anys amb els nostres socis de l’Associació Europea de Ciutats de la Ceràmica.

Argilla és el festival Biennal de ceràmica més gran de França. Cada dos anys, el cor de Aubagne, veïna de Marsella, acull milers de visitants per un cap de setmana meravellós, descobrint les creacions presentades d’uns 200 ceramistes i terrissaires procedents de França i l’estranger, després d’un rigorós procés de selecció.

Durant dos dies, la protagonista de la ciutat és l’argila: gres, majolica, porcellana, argila vermella …. Prop de 200 expositors, seleccionats per un jurat, creen un dels mercats ceràmics més grans d’Europa. Objectes d’ús comú, plats, peces úniques i decoratives, una barreja de produccions que reflecteixen la riquesa d’aquest art.

D’aquesta manera, al llarg dels anys, Argilla s’ha convertit en una “marca”. La presentació de les últimes creacions ceràmiques, prestigioses exposicions contemporànies, modernes i clàssiques, i també tallers i demostracions, converteixen aquest esdeveniment en quelcom imprescindible per als amants de l’argila, aficionats, col·leccionistes sofisticats o professionals de la decoració.

Avui dia la ciutat i la “Associació de Ceramistes et santonniers Aubagnais” veu més enllà de la festa de ceràmica. El seu objectiu és desenvolupar la investigació i la innovació d’aquest art.

L’èxit i la reputació de Argilla han crescut constantment des de la primera edició el 1991, fins al punt que ha inspirat a una prestigiosa ciutat cosí a Itàlia: Faenza, que va veure el naixement de l’art de la ceràmica, organitza des de 2008 Argillà Itàlia. Argilla és una de les majors satisfaccions dels seus creadors: la Ciutat de Aubagne i la “Association des Ceramistes et santonniers Aubagnais”