La Peixera – CrashRaku

CrashRaku és una proposta artística conjunta de la ceramista polonesa Emilia Musial i del ceramista català Sergi Pahissa, i alhora és també un espai d’experimentació, que expressa una confluència dinàmica i transitiva, que articula els trets diferenciats de cadascun dels dos autors, en una obra única i particular, inèdita. És un encreuament d’estímuls i de pulsions recíproques, allà on s’iguala el valor intrínsec del procés tècnic amb la virtut del resultat final, de la peça, ja que l’un i l’altre són causa i conseqüència de la mateixa passió.

La característica específica de les obres de CrashRaku és el trencament i la recomposició, que no deixa de ser una metàfora viva de qualsevol metamorfosi que podem contemplar, quotidianament, en la natura que ens envolta i que ens emmiralla. Les peces elaborades per CrashRaku són el testimoni i l’empremta d’aquesta convulsió, en una forma artística tan primigènia i tan universal com ho és la producció ceràmica, és a dir, en la màgia transformadora i essencial de la destil·lació alquímica del fang i del foc.

Tot el complex decurs d’aquesta manufactura és un recorregut d’experimentació i de recerca, on la forma no està predeterminada, sinó potser només intuïda, i que es decanta progressivament, en el torn, en la cocció, en la fractura, en l’acoblament, en la pigmentació i en l’acabat definitiu. Les obres que ací s’exposen són una mostra d’aquest encreuament de tècnica i d’impuls, de fàbrica i d’instint, de càlcul i d’inspiració, com un permanent trencaclosques que ens convidi a reconèixer i a proclamar la poètica de l’art com a un reducte de sensibilitat i de coneixement, el ritual que ens transporta d’un principi a un fi, peça a peça, traç a traç, com si fos a través d’un fil d’or.

Carles Joan Pi

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.