Exposició de ceràmica 3D a la Peixera del Terracotta Museu fins al gener del 2021.
La impressora 3D genera un recorregut sinuós de manera laboriosa, a vegades des del disseny coordenada a coordenada. Les condicions ambientals del taller, el fang, els esmalts i els processos de postproducció experimental, s’obren a l’expressió incerta de la matèria en un equilibri postdigital.
La coordenada 1,1 ens porta a COUDRE.STUDIO, un estudi d’artesania postdigital que sorgeix en la intersecció d’interessos de RAUL NIEVES (creador digital), JUDE SERENA (artesà) i VALERIA USTÁREZ (dissenyadora de producte). En el seu treball fusionen coneixements digitals amb processos tradicionals. “Coudre”, en francès teixir, serveix com a metàfora del procés de conformació de les textures que els moviments d’una impressora 3D produeix.
La coordenada 1,2 ens porta a MANEL CARO, dissenyador de producte. Qui ens mostra que la ceràmica d’origen digital ofereix un nou espectre de futur amb unes possibilitats increïbles on la clau està a crear una simbiosi amb altres materials per obrir els mercats, tant en sèrie com a obra d’autor.
La coordenada 1,3 ens porta a BCN 3D CERAMICS, impressió 3d directa en ceràmica i modelat digital, impressió ceràmica i projectes ceràmics en general 3D de la mà de MARTÍ BALTÀ, dissenyador i ceramista. Materials propis per a diferents tipus de tecnologia additiva ceràmica. Peça única, prototip, tiratges curts o mitjans. Tecnologies 3D d’impressió directa ceràmica per donar resposta a les diferents necessitats dels projectes del mercat actual.
La coordenada 1,4 ens porta a L’escola d’ART LA INDUSTRIAL, de la mà de MARC VIDAL, Terrisser i ceramista tècnic, dedicat a la docència, la seva ceràmica és fruit de l’evolució després de molts anys de dedicació. Treballant meticulosament tot el procés i especialitzant-se en el torn, però sempre obert a provar noves tècniques diferents i a col·laborar en propostes externes. I RAMÓN ALMEDA CHÁVEZ, dissenyador industrial, dedicat a mostrar les possibilitats del món de les noves tecnologies al món de l’art , vinculat principalment al disseny 3D i al món de la creació ceràmica.
La coordenada 1,5 ens porta a Iaac (Institut d’aquitectura avançada de Catalunya) i fablabbcn, amb els arquitectes, Elisabetta Carnevale, Edouard Cabay, Alexandre Dubor A i els seus alumnes. Amb un projecte únic de Xemeneia Bisbal, que ens mostraran durant la Biennal
La Coordenada 1,6 ens porta a @Noumena.Architecture @LaMaquina3D. Per coneixer la màquina 3D Wasp amb Aldo Sollazzo i Eugenio Bettucchi.
La coordenada 1,7 ens porta a conèixer a d’ART CONSERVACIÓN PACHECO, expert en Restauració de Patrimoni, apostant per l’ús d’eines digitals i mecanitzades com a criteri d’intervenció, la fotogrametria, l’escanejat 3d, la impressió 3d o el cnc.
I la 1,8 i última coordenada en porta a CARLES MORANT, Artesà ceramista, tècnic Superior de Belles arts i Disseny en l’Especialitat de Ceràmica. Creatiu artístic. Docent de ceràmica, belles arts i creativitat. Ens presenta “Transicio2_8 3.0” i “Transicio2_7 3.0” construït amb impressora 3d. Disseny amb Rhinoceros i ZBrush, utilitzant Argil.la natural de Buño i porcellana pròpia, esmalt propi de cendres, coure, manganès i cobalt, a temperatura: 1260 °C
Matèria i numèric dialoguen per a generar formes i textures d’un caràcter únic, que no busca replicar l’ancestral ni molt menys optimitzar-lo. L’organització de la Terracotta Biennal està molt agraïda de comptar amb aquest equip de col·laboradors d’impressió 3D ceràmica durant l’esdeveniment.