‘CRISÀLIDE’ DE NÚRIA EFE – LA PEIXERA.

Jan 26, 2021

Larves, crisàlides, mags…? una transició que en la ment de Núria Efe es transforma en reflex d’un món en contínua metamorfosi.

La seva és una ment que està en perpètua ebullició sense arribar mai a una meta final,perquè per a ella l’art i la creació son un procés infinit, sense principi ni fi.

Tal com ella mateixa diu: “El naixement és la mort de la vida que coneixíem, i la mort és el naixement de la vida que encara no hem viscut.

I és per això que les seves escultures sempre són metàfores que van de la vida a la mort,del conegut al desconegut.

Larves, crisàlides, mags, és quasi una biografia del seu procés creatiu i de la seva existència. Crisàlide es el títol de la mostra.

Un estat intermedi fascinant on tot és possible. Un estat on la realitat i la ficció es donen la mà perquè tenen consciència que tot ha estat un somni i encara els resta el despertar.

LA CREACIÓ PERPÈTUA, César Reglero

Núria Efe (Barcelona, 1957) va estudiar tècniques pictòriques a l’Escola Massana i de gravat a La Llotja de Barcelona. Ha treballat en diferents estudis de disseny d’estampats tèxtils a Barcelona i  de gravat calcogràfic al Taller-Galeria Fort de Barcelona i Cadaqués i  al Taller de gravat Juan José Torralba a Fonolleres. Des del 1996 la seva activitat artística s’ha centrat en l’escultura, en la qual s’ha format de manera autodidacta, principalment treballa en el modelat amb argila.

Al 1997 es va traslladar a l’Empordà, on posteriorment va iniciar una etapa de docència en la disciplina de l’escultura, primer a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal i després a l’Escola d’Art de Celrà, i actualment al seu taller de Casavells. Al llarg de la seva trajectòria les seves peces s’han pogut contemplar en nombroses exposicions tan individuals com col·lectives, d’escultura i pintura, així com instal·lacions artístiques, Art d’acció i Land Art.

Actualment la Núria Efe és membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i participa a la instal·lació artística “Esquaterades”, que es pot visitar a la Sala d’Exposicions Temporals del Terracotta Museu.

A l’exposició que la Núria Efe presenta a la Peixera del Terracotta Museu trobem una sèrie d’escultures inspirades en les crisàlides presents a la natura. Són crisalides nascudes de l’imaginari de l’artista i que han agafat forma en argila refractària a través del modelat de les seves mans. L’evolució, l’adaptació, la transformació, i fins la màgia són presents en el rerefons de cada una de les escultures de la mostra.