Oberta la convocatòria per participar com a expositors a la Terracotta Biennal.  La Bisbal d’Empordà  16, 17 i 18 d’octubre 2020. 
 
Terracotta Biennal neix com un esdeveniment cultural, artístic, artesanal i expositiu de la ceràmica. La Bisbal d’Empordà, capital de la ceràmica, organitza aquest nou format d’esdeveniment amb l’objectiu de mostrar l’art de la ceràmica entre la societat, i apropar, més i millor, la ceràmica a sectors de mercat amb interès potencial: disseny, interiorisme, jardineria, arquitectura, gastronomia.
La Biennal tindrà un espai expositor ubicat als exteriors del museu, destinat als professionals del sector de la ceràmica, galeries, revistes especialitzades, editorials i institucions vinculades a la ceràmica.  Així doncs, tots aquells que vulguin presentar les seves sol·licituds de participació a la Terracotta Biennal poden emplenar el formulari que trobaran en aquest link:

 InscripcIons fins al 15 de maig de 2020.  Per més informació us podeu adreçar a: info@terracottabiennal.cat

Terracotta Biennal: una proposta de valor

Terracotta Biennal neix com un esdeveniment cultural, artístic, artesanal i expositiu de la ceràmica. La Bisbal d’Empordà, capital de la ceràmica, organitza aquest nou format d’esdeveniment amb l’objectiu de mostrar arreu l’art de la ceràmica. I és que la iniciativa vol disposar de personalitat pròpia, amb una proposta multidisciplinària i
innovadora que vol satisfer les expectatives dels participants: un element fonamental per tal que es diferenciï d’altres esdeveniments.

Terracotta Biennal pretén aglutinar la diversitat de la ceràmica i dels seus interessos i es presenta com una proposta que per atraure galeristes, col·leccionistes i entusiastes de la ceràmica. La proposta vol consolidar-se com a punt de trobada emmarcat en el món la ceràmica: un espai networking per reunir-se i gaudir, i tractar la disciplina
aplicada en d’altres assignatures, com la jardineria, escultura, disseny o arquitectura, entre moltes altres. Tot, amb el rerefons que la Bisbal es faci seva la proposta i que el gran públic quedi seduït per viure una proposta experiencial, d’entreteniment i que generi un vincle que faci sentir partícip.

La biennal vol mostrar la ceràmica actual com el fil conductor d’una història compartida d’un municipi que té una identitat pròpia i que arriba a l’actualitat amb ambició, amb projecció, amb esperit de capitalitat, sense deixar de banda els orígens: un equilibri harmònic entre tradició i innovació. És per això que cal fer un enfocament especial al
programa d’activitats: exposicions dins el Terracotta Museu, trobades professionals, activitats lúdiques, visites guiades, una exposició de fotografies històriques relacionades amb la ceràmica de la Bisbal d’Empordà o la cocció de ceràmica en el nou forn de llenya en els exteriors de l’equipament bisbalenc, per esmentar algunes de les propostes.

Terracotta Biennal neix amb un programa de qualitat, que crea un relat per aconseguir la maximització dels beneficis per a tots els agents implicats i, alhora, donar importància a una difusió atractiva de les accions. L’esdeveniment vol tenir en compte l’optimització de la presència de clients potencials per a ceramistes professionals, per tal que coneguin les seves creacions mentre, a la vegada, també es facilita l’establiment de relacions amb la resta de participants.

Així doncs, neix un esdeveniment on el públic professional trobarà les propostes dels expositors, les darreres novetats del mercat, les creacions més adequades que encaixin amb els seus interessos, així com uns serveis (personalització, informació, logística, etc.) que incorporarà les tecnologies i les tendències del moment actual. En
aquest sentit, Terracotta Biennal també vol tenir en compte la comunitat estudiantil: pretén que els estudiants de ceràmica i d’altres matèries puguin viure l’esdeveniment com un lloc de coneixement i d’intercanvi.

Amb aquesta acció el comerç local podrà oferir la seva millor imatge i fer dels establiments bisbalencs un referent de compra, especialment els del sector de la ceràmica. També es vetllarà per tal que l’oferta gastronòmica també hi estigui vinculada, oferint una cuina basada en el producte de proximitat i despendre aromes en ceràmica.

Terracotta Biennal neix amb una clara projecció de futur, amb cooperació transfronterera i amb un objectiu clar: esdevenir un referent del sud d’Europa com a biennal de ceràmica internacional.

La temàtica del 2020: la ceràmica 3D

La presència de la impressió de ceràmica 3D i la seva aplicació industrial no és tan generalitzada com les tecnologies plàstiques o, fins i tot, metàl·liques. El futur d’aquesta aplicació a la disciplina es preveu prometedor. Per això, aquesta primera edició de la Terracotta Biennal 2020 tindrà un eix temàtic que girarà al voltant de la ceràmica 3D.

Així, la major part de les activitats que configuraran la primera edició de la Terracotta Biennal aniran vinculades a aquesta innovadora tècnica. L’objectiu és mostrar les possibilitats i el valor que poden aportar les tecnologies de fabricació additiva (impressió 3D, entre d’altres) als productes dels artesans vinculats al sector de la ceràmica. Tot, amb l’objectiu de marcar estratègies de futur de la ceràmica, valorant sempre el bagatge històric de la ceràmica de la Bisbal, i que l’actual sector ceràmic investigui, s’actualitzi i estigui amb contacte amb el mercat internacional per poder oferir productes de qualitat i amb més valor afegit. I és que, tal com succeeix amb qualsevol tipus de materials, actualment existeix un ampli ventall de mètodes d’impressió 3D de ceràmica.

Projecte COOP’ART: en el marc del POCTEFA

Terracotta Biennal arriba com una acció dissenyada dins el projecte COOP’ART, del qual en forma part l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, i el Terracotta Museu, juntament amb altres 12 socis i que s’emmarca dins el programa europeu POCTEFA de cooperació territorial. Aquesta acció té el suport de l’Associació de Ceramistes i de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal.
COOP’ART (EFA219/16) és un projecte desenvolupat per diferents socis catalans i francesos per a fomentar una estratègia compartida d’innovació i desenvolupament sostenible de l’artesania en el marc del programa europeu POCTEFA de cooperació territorial creat per a fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer
entre aquests tres països, i en el qual es cofinancen econòmicament projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors d’ambdós costats dels Pirineus. Així doncs, la participació dels artesans ceramistes a la biennal serà una realitat amb l’objectiu de fomentar i impulsar intercanvis transfronterers.
El projecte ha sigut cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Terracotta Biennal 2020

Sector: Biennal del sector ceràmic
Localitat: La Bisbal d’Empordà
Dies: 16, 17 i 18 d’octubre de 2020
Horari: Divendres tarda, dissabte i diumenge tot el dia
Lloc: Terracotta Museu i d’altres espais de la Bisbal d’Empordà
Organització: Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (Àrea de Promoció i
Desenvolupament Local), Terracotta Museu i Associació Ceramistes La Bisbal
Dates de preinscripcions per participar com expositor: Del 6/02/20 al 15/05/20
• Periodicitat biennal
• Primera edició
• Temàtica: Ceràmica 3D

www.terracottabiennal.cat
#terracottabiennal
Àrea de Promoció i Desenvolupament Local
Edifici Torre Maria C/Aigüeta, 17
17100 La Bisbal d’Empordà
+34 972 64 68 06 – torremaria@labisbal.cat