Terracotta Biennal-ceràmica 3D.

Oct 20, 2020

Valoració positiva de la primera edició del Terracotta Biennal, tot i les restriccions sanitàries imposades a causa de la pandèmia. Així del 16 al 18 d’octubre, la Bisbal d’Empordà ha acollit la trobada dedicada al treball artesà de la ceràmica. La seva programació s’ha vist lleugerament afectada per la Covid, ja que els organitzadors han hagut d’anul·lar la zona d’exposició i venda, la qual pretenia acollir les peces de 34 artesans ceramistes.

Les diverses activitats culturals han presentat un aforament limitat al 50% i s’ha portat a terme un registre de tots els assistents. També s’han pogut mantenir les exposicions i les visites guiades.

L’eix temàtic de la primera edició de la Terracota Biennal ha girat entorn de la ceràmica 3D, amb l’objectiu de marcar estratègies de futur en el món artesà. De fet, les activitats que han tingut més èxit entre els assistents foren les relacionades amb la demostració en viu de les impressores 3D utilitzades per crear motlles.

Terracotta biennal Ànima de terra i flama, un esdeveniment que comença amb el ferm propòsit d’interconnectar el hub creatiu del sector ceràmic català, Amb la impressió 3d ceràmica com a punt central del debat, les ponències i les experiències compartides donen cita a investigadors i creadors. Per mostrar la ceràmica en l’àmbit d’arquitectura i peça artística única. Reunint tècnics de programació 3d d’extrusió d’argila.

Reunint tècnics de programació 3d d’extrusió d’argila.

COUDRE.STUDIO. RAUL NIEVES (creador digital) VALERIA USTÁREZ (dissenyadora de producte. MANEL CARO, dissenyador de producte. manel.carof@gmail.com. BCN 3D CERAMICS, de la mà de MARTÍ BALTÀ, dissenyador i ceramista. Materials propis per a diferents tipus de tecnologia additiva ceràmica. Escola d’ART LA INDUSTRIAL, de la mà de MARC VIDAL, Terrisser i ceramista tècnici RAMÓN ALMEDA CHÁVEZ, dissenyador industrial. Iaac (Institut d’aquitectura avançada de Catalunya) i fablabbcn, amb els arquitectes, Elisabetta Carnevale, Edouard Cabay, Alexandre Dubor i alumnes. Noumena.Architecture @LaMaquina3D Wasp, amb Aldo Sollazzo i Eugenio Bettucchi. d’ART CONSERVACIÓN. Pacheco, expert en Restauració de Patrimoni. CARLES MORANT, Artesà ceramista Creatiu artístic. Docent de ceràmica, belles arts i creativitat.

Terracotta Biennal arriba com una acció dissenyada dins el projecte COOP’ART, del qual en forma part l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, i el Terracotta Museu, juntament amb altres 12 socis i que s’emmarca dins el programa europeu POCTEFA de cooperació territorial. Aquesta acció té el suport de l’Associació de Ceramistes. Projecte cofinançat pel FEDER